Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

La Marxa Nòrdica, la modalitat més nostra, creix amb l'Escanyabocs

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '21 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per tretzena edició consecutiva, organitzada, novament l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell, que està preparant, altre cop, recorreguts espectaculars i de gran interès.

Informació recorreguts:

Aquesta edició ens endinsarem a la vall de Castellbò i d'Aravell, per descobrir part dels seus despoblats, tot recorrent fantàstics camins amb grans vistes, rierols i natura en estat pur.
El circuit llarg surt de Castellbò per fer una pujada important fins al despoblat de Sendes. Des de Sendes, gaudirem de les vistes aèries de la vall, la torreta de l'Orri i bona part de l'Urgellet i anirem a buscar per trams de pista el despoblat de Sallent.

A partir d'aquí anirem baixant per un bonic corriol fins a la Caubella, on uns metres més abaix, trobarem el circuit curt de la ruta que ens durà, ja tots junts, fins a les tombes de Santa Eugínia de la Torre, la collada de la Torre i baixant fins a Anserall, per tornar cap a la Seu d'Urgell tot resseguint el riu Valira, fins arribar al Parc del Segre.

Són sortides molt agradables. Els trams inicials de tots dos recorreguts són de pujada una mica dreta, tot i que la del recorregut curt, és només un tram de 2 km d'ascensió. Com sempre al llarg de la ruta trobarem cartells indicatius, per interpretar les zones per on passen les excursions.

Aquí podreu descobrir el recorregut llarg (23 km i 819 m desnivell positiu acumulat) i també el recorregut curt (13 km i 386  metres de desnivell positiu acumulat).

Horaris i punt de trobada:

Les previsions inicials són que el punt de trobada sigui al Parc del Segre, el diumenge 16 de maig a les 7:00 del matí, per tal de fer el briefing i la sortida cap al punt d'inici dels recorreguts. Està previst començar a caminar a les 8:00.

La marxa nòrdica i la Seu d'Urgell:

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa nou anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit creixent assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’21 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!