Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA QUE CREIX AMB L'ESCANYABOCS

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '20 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per dotzena edició consecutiva, organitzada, després de les darreres fantàstiques propostes, per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell.

Ja disposem de la proposta de caminada per a aquesta edició tan especial de l'Escanyabocs. Els amics de l'AE Marxa Nòrdica Cadí- Pirineus ens ofereixen dos recorreguts amb el mateix punt d'inici i final.

Les dues caminades començaran a Estamariu i arribaran al Parc del Segre. 

Recorregut llarg: 

Sortida des d'Estamariu en direcció a Bescaran, Cap del Boix i baixada cap al coll de Jou per continuar fins a Calvinyà i la Seu d'Urgell. Un total de 20,75 km amb 1.146 metres de desnivell positiu i 1.497 metres de desnivell negatiu acumulats.

Recorregut curt:

Sortida d'Estamariu en direcció al coll de Jou on s'enllaça amb la segona part del recorregut de la marxa llarga. La curta són 12,86 km de distància i desnivells acumulats de 437 metres positius i 687 negatius.

Horaris i punt de trobada:

El punt de trobada serà el Parc del Segre, el diumenge a les 7:00 del matí, per tal de fer el briefing i la sortida cap a Estamariu amb autobús. Està previst començar a caminar a les 8:00 des d'Estamariu.

La marxa nòrdica i la Seu d'Urgell:

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa vuit anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’20 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!