Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA QUE CREIX AMB L'ESCANYABOCS

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '20 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per dotzena edició consecutiva, organitzada, després de les darreres fantàstiques propostes, per l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell.

Durant aquests dies s'està acabant de lligar el recorregut, en coordinació amb els organitzadors de la Pedalada BTT per tal de complementar l'oferta i evitar interferències.

El format es mantindrà similar al de les darreres edicions amb l'oferta de dos recorreguts complementaris i tindrà lloc el diumenge 17 de maig. Us en mantindrem informats!!!

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa vuit anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’20 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!