Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

La Marxa Nòrdica, la modalitat més nostra, creix amb l'Escanyabocs

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l’Escanyabocs '21 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per tretzena edició consecutiva, organitzada, novament l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus de la Seu d’Urgell, que està preparant, altre cop, recorreguts espectaculars i de gran interès.

Properament us informarem de les característiques i circuits dels recorreguts que us presentarem en aquesta nova edició. 

Horaris i punt de trobada:

Les previsions inicials són que el punt de trobada sigui al Parc del Segre, el diumenge 16 de maig a les 7:00 del matí, per tal de fer el briefing i la sortida cap al punt d'inici dels recorreguts. Està previst començar a caminar a les 8:00.

La marxa nòrdica i la Seu d'Urgell:

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

A la Seu d'Urgell, l'Associació de marxa Nòrdica Cadí-Pirineus va agafar, ja fa vuit anys, la promoció d'aquesta activitat que va introduir-se a Catalunya amb unes formacions realitzades a la nostra ciutat.

L'Associació manté l'organització de la caminada després de l'èxit creixent assolit en les darreres edicions, i ho fa amb l'objectiu que amb l'Escanyabocs ’21 seguim gaudint de l'entorn de la nostra ciutat, descobrim i coneguem nous indrets i promocionem la marxa nòrdica com una activitat arrelada a la Seu d'Urgell.

Us encantarà! Us hi esperem!!!