Presentació Marxa Nòrdica

Posted in Marxa Nòrdica

LA MARXA NÒRDICA, UNA PROVA DE CASA A L'ESCANYABOCS '18

 

La Caminada Popular de marxa nòrdica torna a ser una de les proves de l'Escanyabocs 2018 i manté la seva presència en aquest esdeveniment per novena edició consecutiva, organitzada, un any més pel club CEFUC de la Seu d'Urgell.

Com cada any, la sortida es farà al Parc Olímpic del Segre i els tècnics del CEFUC estan preparant un recorregut amb les millors opcions per gaudir de l'entorn de la Seu per practicar aquesta modalitat esportiva.

S'estan acabant de confirmar els recorreguts i en breu us donarem els detalls tècnics d'aquesta sortida en marxa nòrdica. 

Històricament, la marxa nòrdica va començar a Finlàndia, a la dècada dels anys 30, com un mètode d'entrenament durant l'estiu per als practicants de l'esquí de fons. La versió actual de la marxa nòrdica neix el 1980 i també s'inicia a Finlàndia. Va ser l'any 1997 quan van aparèixer per primer cop al mercat els bastons especialment dissenyats per a la seva pràctica. A finals de 2004, el nombre aproximat de practicants d'aquesta modalitat esportiva va arribar als tres milions i mig de persones.

 A la Seu d'Urgell, el club CEFUC, al voltant dels anys 80, va copiar els mètodes d'entrenament dels equips d'esquí de fons finlandesos i va començar a practicar les pujades amb bastons (sèries en un fort pendent per fer treballar els braços) i el CaCo (caminar i correr amb l'ajut de bastons). Aleshores, els bastons que es feien servir eren els mateixos que s'usaven per esquiar.

Amb l'Escanyabocs '16 us tornem a oferir la possibilitat de gaudir de l'entorn de la nostra ciutat i conèixer aquesta engrescadora activitat de la que, a l'Alt Urgell, en som una part important al nostre país.

Us hi esperem!!!