Informació Cursa Orientació

Posted in Cursa Orientació

Horaris i punt de trobada:

L'organització tècnica de la prova d'orientació corre a càrrec del Club Xinoxano Orientació.

El punt de trobada i d'inici de la prova serà a l'entrada del poble de Castellciutat, el dissabte 18 de maig a les 18:00h, on es recolliran les targetes de control i s'explicarà el funcionament de la prova. 

L'inici de la prova serà a les 18:30 de la tarda.

Format de la prova:

La modalitat de la cursa d'Orientació de l'Escanyabocs 2024 serà tipus esprint en terreny urbà. Les fites estaran ubicades a la zona urbana de Castellciutat i al casc antic de la Seu d'Urgell. Les persones participants s'hauran de desplaçar a peu amb l'objectiu de realitzar tots els controls en el mínim de temps possible i sense ordre determinat

Els controls estaran ubicats en el terreny de competició i marcats amb un cercle vermell en el mapa que serveix de referència per trobar-los. 

La durada total de la cursa serà, com a màxim, de 1h30.

L'inici de la primera part de la cursa estarà ubicada a la plaça de l'Arbre de Castellciutat. Totes les persones participants s'hauran de desplaçar fins a aquest punt. El mapa es lliurarà en el moment de la sortida. Les persones participants i/o els equips sortiran de manera esglaonada, cada 30 segons.

Un cop les persones o els equips participants hagin finalitzat aquest primer mapa, s'hauran de desplaçar a la zona que s'indiqui per tal de realitzar la segona part de la cursa, amb un altre mapa, on caldrà aconseguit de nou tots els controls marcats en el mapa. La meta estarà situada al Parc Olímpic del Segre, marcada al mapa amb una doble rodona vermella. 

El cronometratge de la prova es farà mitjançant cronòmetre i el sistema de marcatge serà manual amb pinça perforadora i marcant una targeta de control.

La cursa es pot realitzar individualment o en equip. Es lliurarà una targeta a cada membre de l'equip, ja que tots han de passar per tots els controls i marcar-los. Les persones participants que realitzin la cursa en equip han d'anar juntes i no es poden separar durant tota la prova. 

Tots aquells controls marcats erròniament en una altra casella, no seran vàlids. 

La persona participant o l'equip guanyador serà aquella que realitzi correctament TOTS els controls dels dos mapes i arribi a la meta situada al Parc del Segre amb el menor temps possible.